Bildirçin yumurtalarından yeməklər reseptləri

Bildirçin yumurtalarından yeməklər reseptləri

Bildirçin yumurtalarından yeməklər reseptləri

Yumurtalar bildirçin turşuya qoyulmuşları (qəsdən ləngidilmişləri). Təmizlənmiş yumurtalar marinada qoymaq. Marinad təmiz olmalıdır, otlarsız, başqa cür yumurtalar xoşagəlməz tünd və ya yaşılaçalar rəng alacaq. 10-12 dəqiqəyə sonra yumurtalar hazır olur. Bu yumurtalar bir neçə gün saxlanıla bilər. İstifadədən əvvəl (qarşısında) nazik pərdəni çıxardırlar (çəkirlər) və yumurtalar kokteyl çubuqlarına düzür ki, onları daha rahat götürmək olsun.

Bu reseptlər estoniya kulinarları məsləhət görür.

Bildirçin yumurtalarından hazırlanmış çiy yumurta içkisi. 4-5 dənə bildirçin yumurtası götürün, stakana tökün, üzərinə meyvə şirəsi, qırmızı çaxır və ya kofe, bal və ya şəkər əlavə edin. Bu çox qidalı içkidir və gündəlik qəbul oluna bilər.

Qızardılmış bildirçin yumurtaları. Yumurtalar yağlı tavada qızardılır, düz və xırda doğranmış soğan əlavə olunur. Masaya qızardılmış kartof və ya salatla verilir.

Bildirçin yumurtalarından omlet. 12-15 bildirçin yumurtasını süddə (3/4 stəkan) çalın, duz, xırda doğranmış soğan, xırda doğranmış kolbasa, vetçina, hisə verilmiş balıq əlavə edə bilərsiniz. Masaya isti şəkildə verilməli.

Bildirçin yumurtalarından buterbrod. Ağ və ya qara çörəyin nazik kəsilmiş falına yağ sürtülür, duzlu balıq

və yumurtalar əlavə olunur. Daha sonra üzərinə xırda doğranmış göyərti və ya soğan əlavə olunur.

Bildirçin yumurtalarından salat. 12-15 yumurta, 100q kolbasa, vetçina və ya hisə verilmiş balıq, 1 duzlu xiyar, 1 stəkan yaşıl noxud, 2 kartof, 200q kəsmik və ya mayonez, 1 çay qaşığı acı sous, duz, cəfəri, şüyüd. Göstərilmiş məsullar xırda doğranmalı və qarışdırılmalıdır. Əlavə olaraq ədavalardan istifadə etmək olar.

Bildirçin yumurtalarının qabıqsız qızardılması. Bunun üçün 1 litr qaynar suya 1 çay qaşığı duz əlavə edin və yumurtaları sındıraraq suya atın. Yumurtalar qaynar suda 2 dəq.ə bişəcəklər.

Kürü ilə bildirçin yumurtası. Yumurtaları bişirin və iki yerə bölün. Alınmış yumurtaların sarısına qara və ya qırmızı kürü əlavə edin. Masaya verməzdən qabaq göyərti ilə bəzəyin.